Home
Info
Staff
Academic
Research
Admission
Virtual Tour
Quality
English Version

SUBCATEGORIES

 All events    

Events

Announce
 
18 Jan 2008, 14:40 | Subiect: Imagine Cup 2008   S-a deschis sezonul competiţional pentru concursul Imagine Cup 2008 (detalii aici). Scopul declarat al acestei competiţii este de a arăta cum se poate folosi tehnologia pentru a schimba lumea.
   Este o şansă foarte bună de afirmare şi de dezvoltare a unor abilităţi cum sunt cele de comunicare şi de lucru în echipă sau de aprofundare a unor tehnologii ce vă pot folosi azi şi pe viitor. Competiţia este un excelent prilej de inovare şi Microsoft România în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică sunt iniţiatorii programului Innovation Accelerator, adresat studenţilor cu performanţe deosebite la Imagine Cup 2008:

· finanţarea proiectelor pentru dezvoltarea accelerată a prototipurilor înainte de finală (cu până la 4000 de RON) şi
· sesiuni de dezvoltare a competenţelor de prezentare şi cunoştinţe de business utile viitorilor antreprenori în tehnologia de vârf. Obţineti mai multe detalii de pe www.microsoft.ro/educatie/studenti (consultaţi paginile dedicate secţiunii Software Design).

   Aveţi de ales între următoarele 9 secţiuni:

· Software Design, Embedded Development, Game Development – proiecte complexe, inovaţie, lucru în echipă
· Algorithm, IT Challenge, Project Hoshimi – probe dinamice, în general competiţii individuale
· Photography, Short Film şi Interface Design – arte digitale

   Tema generală a competiţiei este legată de rolul tehnologiei în ocrotirea mediului înconjurător. Puteţi lua contact cu cateva idei de participare foarte pertinente de pe forumurile competiţiei, de exemplu legate de Biroul Unesco pentru Educaţie şi Dezvoltare Durabilă (http://imaginecup.com/Community/forums/t/5072.aspx). Dacă sunteţi interesaţi de impresiile unor finalişti români de anul trecut în Seul, vă recomand 4 interviuri publicate pe www.msevents.ro (prezentare Silverlight), www.techready.tv/imaginecup (format WMV) sau www.trilulilu.ro/microsoft (prezentare Flash).

   Finala mondială va avea loc în iulie 2008, în Paris. Aveti timp suficient pentru o participare de calitate cu care mai târziu să ne mândrim în facultatea noastră. Primul pas este să vă înregistraţi pe www.imaginecup.com. Înregistrarea nu ia mai mult decât 1-2 minute şi de aici mai departe veţi fi îndrumaţi în funcţie de secţiunea preferată şi etapele pe care trebuie să le parcurgeţi în concurs.

   Aveti grijă, pentru 7 dintre cele 9 secţiuni termenul limită pentru participare este 1 februarie 2008. Dacă sunt nelămuriri, vă rog sa le adresaţi în scris lui Todi Pruteanu, alexanp@microsoft.com.

   Succes în sesiune şi parcurs cât mai lung la Imagine Cup.

   Tema acestui an este provocatoare: "Imagine a world where technology enables a sustainable environment." O lume în care soft-ul permite să interpretăm indicatori economici, să prezicem rezultatul acţiunilor noastre, să economisim consumul de resurse preţioase şi să trăim în acord cu mediul. Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul dedicat competiţiei şi luaţi legătura cu un mentor (cadru didactic, aici sau aici) pentru îndrumare. Succes şi vă dorim să vizitaţi Parisul în finală :)