Home
Info
Staff
Academic
Research
Admission
Virtual Tour
Quality
English Version

SUBCATEGORIES

 All events    

Events

Announce
 
17 Dec 2014, 22:50 | Subiect: Doctor Honoris Causa

   Senatul Universităţii „Ovidius” din Constanţa acordă titlul de Doctor Honoris Causa
profesorului HOLM ALTENBACH
din Germania, joi, 18 decembrie 2014, ora 12:00, la sala Senatului, Campus UOC.

   La propunerea Facultăţii de Matematică şi Informatică, Senatul Universităţii „Ovidius” din Constanţa acordă înaltul titlu de Doctor Honoris Causa Profesorului universitar doctor HOLM ALTENBACH, de la Universitatea Otto-von-Guericke din Magdeburg, Germania.

   Profesorul este o personalitate remarcabilă în domeniul mecanicii mediilor continue si a structurilor.

   Particularitatea demersului său de cercetare este reprezentata de viziunea mai largă în abordarea problemelor de mecanica solidelor şi structurilor, ca o combinatie a modelarii matematice, cu simularea numerica si validarea experimentala.

   Profesorul Holm Altenbach a format şi a îndrumat numeroase generaţii de studenţi şi cercetători. Astfel a promovat si a pus in valoare tinerii aflaţi la început de drum atât în cariera de cercetare ştiinţifică, cât şi în cea didactică. Domnia sa are o activitate ştiinţifică de invidiat, fiind medaliat cu aur de către Universitatea Tehnologică din Lublin, Polonia.

   Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc pe data de Joi 18 decembrie 2014, de la ora 12:00, la sala Senatului.