Home
Info
Staff
Academic
Research
Admission
Virtual Tour
Quality
English Version

SUBCATEGORIES

 All events    

Events

Announce
 
6 Mar 2014, 23:00 | Subiect: Concurs Oracle

   Oracle Academy lansează primul concurs naţional de programare în limbajul Java, în parteneriat cu Junior Achievement România. Cum sa îţi măreşti sansele de a fi recrutat în IT.

Oracle Academy, în parteneriat cu Junior Achievement România, anuntă deschiderea înscrierilor la prima competitie natională de programare Java din tara noastră.
Concursul "Soluţii JAVA inteligente pentru beneficiul comunităţii noastre" este susţinut financiar de către Oracle Academy si reprezintă o oportunitate exceptională pentru participanti de a-si aprofunda abilitătile de programare în Java, de a câştiga premii consistente şi de a-şi crea un portofoliu personal care îi va sprijini în viitoarea carieră.

Informaţiile esenţiale:
   Concurenţii înscrisi în competitie vor prezenta soluţii de îmbunătătire a vietii comunitătii în care trăiesc, prin intermediul unor aplicatii Java inteligente, eficiente şi interactive care rezolvă probleme din viata reală. Concursul de programare în Java încurajează studentii în vârstă de cel putin 18 ani, înscrisi la orice facultate acreditată din România, să identifice probleme ale comunitătii în care trăiesc si să creeze
aplicatiile Java care le pot rezolva.
   Participantii sunt invitati să se înscrie fie singuri, fie în echipe de până la trei persoane, care pot include si studenti la specializări din afara domeniului IT. Astfel vor putea să îsi consolideze experienta de management al proiectelor, lucru în echipă, programare, si vor avea sansa de a câstiga premii substantiale: laptopuri performante, participarea la "Scoala de Vară Oracle România" si vouchere pentru
examene de certificare Oracle.
   La înscriere, studentii vor propune o aplicatie care se încadrează într-una din următoarele categorii:
   o Smart School - aplicatii de procesare a datelor, de analiză si raportare; generare de rapoarte si scenarii; calculatoare matematice pentru diverse operatiuni si probleme; aplicatii generatoare de teste pentru diverse discipline; generatoare de rapoarte privind evaluarea scolară; reprezentarea grafică a unor mici experimente stiintifice din fizică, biologie sau chimie; îmbunătătirea procesului de învătare la unele discipline.
   o Smart Business - aplicatii pentru proiectarea de grafice Gantt; administrarea bugetului de proiect; management de micro-proiecte adaptabile; pontaj; coordonarea vânzărilor; management financiar pentru proiecte mici; gestionarea conturilor bancare; organizarea bazelor de date de parteneri.
   o Smart City - aplicatii pentru ameliorarea mediului în spatiul urban; perfectionarea administratiei orasului; sporirea sigurantei urbane; dezvoltarea turismului; îmbunătătirea transportului public; promovarea culturii în oras; promovarea oportunitătilor de petrecere a timpului liber.
   o Alte idei care pot fi încadrate la categoriile Smart School, Smart Business, Smart City.
   Mai multe detalii despre concursul Soluţii JAVA inteligente pentru beneficiul comunita_ii noastre, inclusiv regulamentul si condiţiile de participare, sunt disponibile la http://java.jaromania.org/despre_comp.